Selasa, 26 Julai 2011
RED VELVET CAKE 1 cwn (250gm)buttercup 13/3 cwn gula castor 6biji telor 3 cwn tepung self raising (blue key) 1 cwn campuran fresh milk & perahan lemon(lemon dlm sebiji) 1 sudu kecil esen vanilla 1/2 botol pewarna merah star brand CARA: pukul gula & butter>>kembang pecah telo sebiji2 dan putar lg>>kembang masukkan esen masukkan tepung dan susu secara berselang seli>>kaup balikkan shj guna spatula. buh pewarna ambil loyang yg telah digriskan dgn marjerin kemudian taburkan sedikit tepung di semua permukaan loyang termasuk bahagian tepi2 loyang.. bakar dlm 1jam suhu 180 p/s: gula castor tu 1 3/4 taw..silap tulis.....ohw yer utk pengetahuan semua saya mmg sengaja xbuh serbuk koko coz bila kek dah masak ia akn bertukar jd kaler brown..mmg nmpk xmenarik..lg pon sesuai sgt dah dgn nama dia SI BALDU MERAH kan hihi
Dicatat oleh Hanie Hafidz di 11:21 PG
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan:
Catat Ulasan