THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sabtu, 16 Julai 2011

LASAGNA

LASAGNA

Bahan2:

Bawang merah & bwng putih
Kulit lasagne dlm 3 keping direbus dgn pasta jenis COCCIOLETTE (BENTUK KERANG TU HINGGA LEMBUT)
sos spaghetti kimbal (ORIGINAL ITALIAN)
sos tomato 1 2 sudu
cendawan butang dlm tin (dihiris nipis)
mushroom sup 1 tin
mushroom & herbs 1/2 botol
Daging kisar (beli yg siap dijual dlm 1/2 buku
sedikit serbuk lada putih
sedikit serbuk oregano
sedikit serbuk lada hitam
sedikit serbuk cili (kalo nk pedas)
garam
minyak zaitun utk menumis
cheese mozarella

CARA:

TUMBUK BWNG BESAR,BWNG PUTIH ,TUMIS GUNA MINYAK ZAITUN.
MASUKKAN DAGING KISAR BIAR HINGGA LEMBUT..
MASUKKAN SERBUK CILI,CENDAWAN BUTANG,SERBUK LADA PUTIH,LADA HITAM,SERBUK OREGANO,MUSHROOM SUP DLM 2 SUDU DLU,GARAM..KACAU RATA
MASUKKAN PASTA GAUL SEBATI TUP API.

GRISKAN LOYANG DGN MARJERIN..
LAPISAN BAWAH LETAKKAN KULIT LASAGNE YG TLH DIREBUS TD..
DIIKUTI BAHAN INTI DAGING..LETAKKAN RATA2 ..
ATAS INTI DAGING LETAKKAN MUSHROOM & HERBS HINGGA MENUTUPI DAGING TD..
ATAS MUSHROOM & HERB BUH SOS TOMATO DAN KULIT LASAGNE LG.. ULANG HINGGA INTI DAGING HABIS..
APABILA SELESAI MELAPIS BAHAGIAN ATAS TUTUPKAN DGN CHEESE MOZARELLA...BUAT HINGGA MENUTUPI KESELURUHAN..LG BYK CHEESE LG SEDAP..

0 ulasan: